Skip to main content
0

כולנו ברגעים אלה עוצרים נשימה. כולנו בהמתנה דרוכה. וכך צפוייה לנו התקופה הקרבה.

ימים מורכבים לפנינו, עם הבשורה על חתימת עסקה הכוללת, בין השאר, את שובם של חלק מחטופינו משבי חמאס. מנעד הרגשות שכל אחד ואחת מאיתנו יחווה נע על קשת נרחבת וכהורים, אתם מהווים מודל לחיקוי וילדכם מביטים בכם כל העת. לאופן תגובותיכם ולמילותיכם בשעות אלה, משקל רב שעשוי להשפיע על תחושת בטחונם האישית ומצבם הנפשי.

השיח על הנושא הינו בלתי נמנע ועל כן אנו מנגישים לכם 5 עקרונות מרכזיים לשיח ממוקד, שיסייע לכם בתיווך התהליך הצפוי ושזורים בתוכם חיבור לאמונה ולתקווה כחלק בלתי נפרד מחיזוק החוסן:

  1. בדקו מה הידע הקיים ברשות ילדכם – מה עלה בשיח בין קבוצות חברים, בכיתה, בביה"ס, בחוג וכד'. זאת על מנת להבין האם המידע מייצג מציאות, מוקצן, דמיוני וכו'.
  • ספקו מידע אמיתי ומותאם גיל, ברמת כותרות בלבד (הימנעו מירידה לפרטים והימנעו מחשיפת יתר למסכים). בגילאים בוגרים יותר שתפו את ילדכם שהרשתות יהיו רוויות במידע מילולי וחזותי שיש לצמצם לו חשיפה.
  • תנו מקום לשיח רגשי – שיימו את הרגשות, תנו להן תוקף ונרמלו אותם. תנו מקום לשאילת שאלות אך תחמו את זמן השיח כך שלא יהפוך להתעסקות ממושכת (שעשויה להגביר/לעורר חרדה). מודעות לרגשות תסייע בויסות שלהן ובהתמודדות עימן.
  • חזקו באמירות המקנות בטחון והגנה – "אתה לא לבד", "אנחנו כאן ביחד", "זו תקופה מרגשת ומשמעותית", "יש לנו מעגלי הגנה" (משפחה, חברים, כוחות הבטחון השונים)
  • חשיבותה של בקשת עזרה – שתפו את הילד שתמיד ביכולתו לקבל עזרה/סיוע מבני משפחה, מצוות חינוכי או בעלי מקצוע שיסייעו בהתמודדות לאורך זמן.

אנו מתפללים מכאן ומייחלים לשלומם ולשובם של כל החטופים שעוד נותרו – הביתה.

Close Menu