אנחנו לא מדברים על לילה לבן, אלא על ערנות – ילדיכם יצאו לבלות, בין אם מדובר במסיבה, במפגש חברים, בבילוי בטבע או בכל פעילות אחרת – מספר טיפים לכם הורי "הבליינים" כדי שתזהו ותוכלו למנוע התנהגות סיכונית
בדקו עם מי ילדכם מבלה – בקשו מספר של חבר/ה (תסבירו שהמטרה היא רק למקרה הצורך), שמרו על קשר עם הוריהם ותוודאו שאכן כולם יודעים היכן מבלים הילדים – באיזה סגנון, מי המארגנים, מי החברים הנוספים שעימם מתוכננת היציאה, כיצד נוסעים? וכיצד חוזרים?
בקרו במקומות הבילוי השונים – חוף הים, הגנים ציבוריים וגם במבנים נטושים ופארקים – חשוב לדעת היכן ילדיכם מסתובבים, לדעת שהם בטוחים. ניתן לצאת בקבוצה של 2-3 הורים ו/או דרך קבוצת סיירת ההורים העירונית.
במידה וילדכם מקבלים דמי כיס קבועים, בדקו איזה שימוש נעשה בכסף ולאיזו מטרה, עקבו אחר בקשות חריגות לכספים נוספים, באיזו תדירות, סכומים ולאיזו מטרה (גלויה או סמויה). בדקו לפני יציאה לבילוי אם אין העלמות של כסף מארנקכם או כסף הנמצא בהישג יד.
תלמדו לאתר ולזהות רשתות חברתיות שילדכם מחוברים אליהם, בדקו את התכנים את הנושאים המדוברים, עקבו אחר התארגנות חריגה, הודעות ומסרים חשודים מגורמים לא מוכרים, נוסף על קשרים חדשים, חברים חדשים, שאינם מוכרים לכם וכן 'שפה' חדשה.
לסיום היו ערניים לכל שינוי בהתנהגות, במעגל החברים ושינויים חיצוניים. חשוב לשלב את ילדיכם בסיבות למעורבות – זו אינה חטטנות ולא חדירה לפרטיות – זו שמירה על ביטחון ילדכם.