פרסומות לבנק הם דבר די שכיח, הלוואות, ריביות, משכנתאות והרבה מאוד כסף מתגלגל. גילית אבטליון, מנהלת המרכז להורות משמעותית צפתה בפרסומת לבנק וחזרה עם כמה תובנות לגבי ההורים, הילדים והבנק | טור אישי
לאחרונה נתקלתי בפרסומת המקדמת אפליקציה להעברת כסף לאשראי לבני נוער. האבא ההייטקיסטי והנמרץ מחלק את ממונו לכל בני הבית ואפילו לכלב (מזכיר לכם פתיח של סדרה מהעבר?), חלק גדול מהכסף עובר לביתו המתבגרת, מבלי לשאול מה תעשה עם הכסף, ללא גבולות של כמה לתת, ללא כל חישוב ועם איבוד שליטה.
אז למה שלא נהיה קצת בנק עם הילדים?
בבנק אי אפשר להוציא כמה כסף שרוצים, יש מסגרת ואם עוברים אותה – גם שקל לא יוכל לצאת. לבנק שירותי תמיכה נרחבים, הבנק מראה את ההוצאות העתידיות, מחשב הוצאות מול הכנסות וכל חריגה עולה כסף… ובכדי לקבל להלוואה צריכים למלא ים טפסים – הבנק לא מאבד שליטה!
אז, היכן המסגרת והגבולות עם הילדים? מה קורה אם הם חורגים בהוצאות? האם אנו מדריכים אותם לגבי הוצאות וחסכונות? האם אנו מסבירים להם על שמירה לטווח הארוך ולא רק לכאן ועכשיו? ואיך אנו – ההורים – מספקים מסגרת תומכת שאינה מאבדת שליטה?
מסתבר, שרוב הישראלים חיים עם מינוס בבנק. זה לא המצב שאנו רוצים להוריש לילדינו, ולכן, חשוב חינוך כלכלי מגיל צעיר.
מומלץ לעשות זאת דרך דמי כיס, המותאמים לגיל הילדים. כך נחנך לניהול כספי נכון, הילדים יצטרכו לתרגל בחירות ולהתמודד עם תוצאות הבחירה. בנוסף, נייעץ לילדים להציב מטרות ולחסוך מדמי הכיס לשם כך, לא נאפשר להם חריגות מדמי הכיס או מפרעות- הם צריכים ללמוד להסתדר עם מה שיש.
דרך מתן דמי כיס -בתנאי שההורים לא מתנים את דמי הכיס ונותנים בעקביות את הסכום שנקבע, הילדים לומדים גבולות, דחיית סיפוקים, שליטה עצמית, חינוך לאחריות ובחירות מושכלות.
אז בואו נשאר הורים, הרי במקרה האידאלי לילדים יש אמא אחת ואבא אחד!
הורים הרוצים ללמוד איך עושים זאת מוזמנים ליצור קשר עם המרכז להורות משמעותית אשדוד.